Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

1. teden 16. 3. - 20. 3. 2020

PRESTRAŠENI POPER

 

Potrebuješ:
- posodico z vodo,
- poper,
- milo ali detergent za pomivanje posode.


Postopek:
- Nekaj popra posuješ v posodico z vodo.
- Prst namočiš v posodico z vodo in poprom. Poper se ti prilepi na prst. Tako se vedejo tudi bakterije. Ne vidiš jih s prostim očesom, vendar jih je polno okoli tebe.
- Drug prst najprej namočiš v milo ali detergent za pomivanje posode in nato v posodico z vodo in poprom. In čarovnija je tukaj! Tokrat se poper ne bo prilepil na tvoj prst. Tako se tudi bakterije, ne bodo prijemale nate, če si boš redno in dobro umival roke.

 

 

KUHARSKI POMOČNIK

Ko si v šoli ti tvoje slastno kosilo skuhajo odlične šolske kuharice in kuhar. Sedaj, ko si doma pa tvoje kosilo pripravijo starši, stari starši. In tukaj nastopi tvoja pomoč. Pri pripravi domačega kosila, se lahko javiš za kuharskega pomočnika in preizkuševalca. Najprej poskusi z lupljenjem krompirja in korenčka. Naslednjič lahko poskusiš tudi že narezati zelenjavo na koščke. Tudi, če ne bodo vsi koščki enakih oblik, ne obupaj. Ne pozabi, da je kuharski pomočnik tudi preizkuševalec hrane. Med mešanjem juhe, omake jo tudi poizkusi. Ponudi se tudi v pomoč pri peki kruha. Gnetenje kruha bo še bolj zabavno, kot igra s plastelinom (pa še pojedel, ga boš lahko, ko bo pečen.

 

ZDRAVA SADNA MALICA

Pripravi si sam sadno malico. Poskušaj si sam olupiti jabolko, pomarančo, kivi. Preden začneš s pripravo malice, si ne pozabi umiti rok. Prav tako moraš dobro umiti sadje.

 

PRAVLJICE ZA LAHKO NOČ

Vsi imamo radi pravljice. Lahko jih beremo, pripovedujemo ali poslušamo. Pripravi si skodelico čaja ali vroč kakav, udobno se namesti in se potopi v svet domišljije.
Pravljice najdeš na tej povezavi:

 https://www.lahkonocnice.si/?fbclid=IwAR12kFXhmj-ok-rRORRNyRRyQZtfAJfYyEEJfk5pqXqUYsFp-6yNlE6S344 

 

NAREDI SAM - Uteži za domači fitnes

Poišči dve prazni enako veliki plastenki  in okrog 80 do 100 cm dolgo palico, katere debelina se prilega odprtinam plastenk. Plastenki napolni s prstjo ali mivko. Ko sta polni,  vsak konec palice porini čim bolj globoko v plastenki. Vrat plastenke in palico ovij z lepilnim trakom. Izdelal  si zelo koristen pripomoček za razgibavanje in krepitev moči.

 

 

VAJE

  1. Dvigovanje z obema rokama
  2. Dvigovanje z vsako roko posebej
  3. Utež primi z obema rokama in jo drži pred sabo toliko časa, kolikor zmoreš.
  4. Sedi na stol. Utež daj nad nart. Nogi dviguj in spuščaj tako, da ti utež ne pade. 

*** Sam si izmisli še veliko novih vaj. Veliko zabave ti želimo.

 

IGRA 4 KVADRATI

 

Za igro potrebujemo vsaj 4 igralce. Družina je ravno pravšnja ekipa.  Podaja je dovoljena z odbojem z roko.  Žoga mora pasti 1x na tla in odbiti jo mora igralec, v čigar kvadratu se je odbila.  Če žoga pade na katerokoli črto, izpade igralec, ki se je žoge pred tem zadnji dotaknil.  Če igralec naredi napako (ni odbil žoge, odbil jo je izven ali na črto kvadrata, v svoje polje), izpade.  Če so igralci le štirje, ne igramo na izpadanje, ampak štejemo točke. Kdor naredi napako, dobi (negativno) točko. Zmaga igralec z najmanj točkami.

Opis igre najdeš na naslednji povezavi.

https://www.youtube.com/watch?v=vOa_LMDfvlU

 

KOLO SREČE DOMAČIH OPRAVIL

 

Zavrti kolo sreče in ustavilo se bo na določenem hišnem opravilu, katera boš moral opraviti.

3,2,1….gremo!!!

 

PREBERI VEČ 

 

POLŽEK IZ PAPIRJA

 

 

Vir:   https://yeswemadethis.com/snail-coloring-page-and-craft/

Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani