Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

Napotki staršem za lažji začetek

Da bi kar najbolj zmanjšali tveganje za prenos bolezni, smo v vrtcu sprejeli nabor splošnih higienskih in drugih ukrepov Po priporočilu NIJZ.

Tako bodo varni tako vaši otroci kot zaposleni. Prosimo vas, da upoštevate spodaj navedena priporočila.

 

V VRTEC LE ZDRAV OTROK

Za zaščito tako otrok kot osebja pred okužbo s COVID-19, je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci. Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni ostanejo doma.

 

DNEVNI PRIHODI IN ODHODI

- Zaradi epidemije bomo organizirali varne mehurčke, kar pomeni, da bo vsak oddelek imel svojo igralnico ter odpiralni in zapiralni čas. Zato vsak dan upoštevajte vaš naveden prihod in odhod otroka iz vrtca (zabeleženo v vaši izjavi o ponovni vključitvi otroka v vrtec)

- Starši vstopate v vrtec skozi glavni vhod pri telovadnici šole

- Obvezna uporaba maske je ena izmed ukrepov, s katerimi v našem vrtcu prispevamo k obvladovanju širjenja virusa

- Ob vstopu v vrtec, si razkužite roke

- V garderobi se ne zadržite predolgo, s tem se izognemo zastojem

- Svetujemo vam, naj v vrtec pripelje in odpelje odrasla oseba iz istega gispodinjstva

- Vzdržujte potrebno razdaljo (1,5  - 2m) do vzgojiteljic, drugih otrok in staršev

- V igralnice ne vstopajte, če ni nujno potrebno

- Otroci si po preobuvanju in preoblačenju umijejo roke z vodo in milom. Priporočamo, da si otroci ne razkužujejo rok

- Otroci naj ne prinašajo igrač in knjig od doma, lahko le ninico, dudo, ki ostaja v vrtcu

- Če nameravate priti po otroka prej (v času od 11.30 do 13.15), ne vstopate v jedilnico šole, kjer poteka kosilo šolarjev. Pokličete vzgojiteljico, da otroka pripelje do vhoda pri telovadnici

- Pomagajmo si in otroke spodbujajmo k pravilnemu umivanju rok, pravilni higieni kašljanja in kihanja

- Prosimo vas, da vsak dan spremljate zdravstveno stanje otroka in v primeru da otrok zboli, nas o tem takoj obvestite in otroka ne pripeljete v vrtec

- če se v družini pojavi okužba na Covid-19, nas o tem obvestite, saj mora celotna družina ostati v izolaciji  (omejiti stike, dosledno upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja bolezni)

 

O VSEH MOREBITNIH VPRAŠANJIH, DILEMAH, PREDLAGAMO KOMUNIKACIJO TUDI PREKO VRTČEVSKEGA TELEFONA, MAILOV TER PISNIH SPOROČIL PREKO OGLASNIH OGLASOV.

 

031 740 611 - vrtec v hiši Pintarič

041 941 011 - centralni vrtec

051 348 175 - tajništvo šole

 

Hvala vam, ker boste spoštovali in upoštevali navodila strokovnega osebja glede vseh priporočil, ki nam jih narekuje NIJZ.

 

Kolektiv vrtca Ringaraja pri OŠ Artiče, 

 

Artiče, 9.2.2021

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

SONČKI IN MESEC MAREC

Na kaj najprej pomislimo ob imenu meseca »MAREC«? Na pomlad, sonce, ptice, cvetlice,  dan žena, dan mučenikov, materinski dan in še veliko znanih svetovnih dni, kot npr. gozdov, lutkarjev, gledališča, meteorologije, strpnosti, ustne higiene, voda in še bi lahko naštevali. Vas zanima kaj vse smo Sončki počeli v mesecu marcu? Kar precej naštetih dni smo obeležili. 

Več

MESEC MAREC PRI GUMBKIH

V mesecu marcu se je pri Gumbkih veliko dogajalo. Urili so prste, telovadili, opravljali »hišna opravila« in vsakodnevno hodili na obhod Artič.. hehe, malo za hec, malo za res

Več

POMLADNI RINGARAJČKI

Pust širokih ust je pregnal zimo in priklical prve znanilce pomladi. Res da ni imel veliko dela, saj nam letošnja zima ni prinesla kaj dosti snega, so se pa Ringarajčki zato vseeno zelo razveselili toplih žarkov sonca...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani