OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

NAVODILA ZA ODPRTJE VRTCEV 18. 5. 2020

Spoštovani starši.

 

Na podlagi sklepa Vlade RS, smo vrtci s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) dne 8. 5. 2020 pozno popoldne prejeli okrožnico s podrobnejšimi navodili za odprtje vrtcev.

Ob odprtju vrtcev, ki je predvideno za 18. 5. 2020,  moramo upoštevati dva ključna dokumenta:

  • Priporočila Zavoda RS za šolstvo (ZRSŠ) za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer;
  • Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid – 19, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

  

NIJZ priporoča, da je lahko v oddelkih prvega starostnega obdobja (1-3 let) 8 otrok, v oddelkih drugega starostnega obdobja (3-6 let) pa 10 otrok. Skupine bomo oblikovali na podlagi prijav staršev, po priporočilih ZRSŠ, vodile pa jih bodo vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljice, svetovalne delavke. Število prijavljenih otrok moramo poročati MIZŠ.

 

Starše prosimo, da svojo izjavo o vključitvi v vrtec posredujete pisno na priloženem obrazcu na e-naslov: 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , najkasneje do torka, 12. 5. 2020, do 12. ure. Nujno potrebujemo podatek o času prihoda in odhoda otroka, da bomo lahko oblikovali stalne vzgojne skupine in s tem upoštevali varnostne ukrepe. V primeru, da otroka ne boste vključili v vrtec, nam prosim to prav tako sporočite, na priloženem obrazcu, na zgornji e-naslov. Prijavi otroka prav tako priložite podpisano in optično prebrano oziroma fotografirano izjavo »IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-1«, ki je del tega obvestila. Otroka brez podpisane izjave ne smemo sprejeti v vrtec. Izjavo lahko prinesete tudi 18. 5. 2020 ob prihodu v vrtec.

Ob prijavi bodite pozorni na omejitve, ki so določene v dokumentu »Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke in……….«,  ki vam ga prilagamo.

 

Starši, ki boste z dnem 18. 5. 2020 vključili otroka vrtec, boste dolžni plačevati vrtec, ostali boste plačila oproščeni.

O vseh nadaljnjih informacijah boste obveščeni, ko bodo organizirane skupine otrok in vam bomo lahko natančno posredovali informacijo v kateri igralnici bo vaš otrok.

V naslednjih dneh lahko pričakujemo kar nekaj izzivov, vendar sem prepričan, da nam bo z dobrim sodelovanjem in medsebojnim zaupanjem uspelo zagotoviti dobro počutje ter optimalne pogoje za otroke, starše in zaposlene.

Če imate še kakšno vprašanje, ga lahko pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Vesna Bogovič, ravnateljica

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

PROJEKT: RINGARAJČEK BRALČEK

Tudi v šolskem letu 2019/2020 bomo izvajali Bralni projekt: RINGARAJČEK BRALČEK - razvijanje zgodnje pismenosti skozi igro

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani