OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PISMO SVETOVALNE SLUŽBE

Pozdravljeni starši.

 

V trenutni krizni situaciji, ki vpliva na vse vidike našega življenja, je sprejetih veliko pomembnih preventivnih ukrepov, ki nam bodo pomagali ohranjati zdravje. Za mnoge družine je to zelo stresno obdobje: zaradi strahu in negotovosti, pričakovanj, ki jih imamo: do sebe, partnerja in otrok, do širše družine in prijateljev, do službe in družbe. Stresno bo zaradi toliko neznank, zaradi toliko sprememb v tako zelo kratkem času. Stresno, ker otroci na vse skupaj gledajo čisto drugače kot mi. Vendar, naredimo, da bo ta čas  za družino čim bolj prijeten. Več bomo lahko skupaj.

 

Morda vam lahko v svetovalni službi pomagamo z nekaj nasveti, kako si lahko v težjih trenutkih pomagate sami in tudi svojim otrokom oz. bližnjim. V prihajajočih dneh je pomembno, da:

  • prebirate le zaupanja vredne vire o dogajanju pri nas in po svetu,
  • se o dogajanju pogovarjate z otrokom na ustrezen in starosti primeren način, da ohranjajo občutek varnosti,
  • poskrbite za stik z naravo, če le imate to možnost,
  • ohranjate povezanost med seboj, se pogovarjate in ste drug drugemu v oporo,
  • otroci naj se ne obremenjujejo z učenjem takrat, ko jim ne gre najbolje, naj odložijo in skupaj z njimi, jim pomagajte prepoznati boljše trenutke; morda se bodo ravno sedaj v otroku prebujali najboljši talenti,
  • poskrbite za sprostitev v družini (pogovore, humor, branje, igranje, družabne igre, skupno ustvarjanje, hišna opravila in popravila)
  • in pitje dovolj tekočine ter uživanje zdrave prehrane.

V kolikor boste v tem času potrebovali kakšno informacijo, nasvet ali pomoč v stiski, se lahko obrnete na delavke svetovalne službe, ki  so dosegljive na službenem mailu. Če bo potrebno, bomo vzpostavile stik z vami tudi po telefonu, skypu ali vibru.

  • · Tjaša Šlibar, socialna pedagoginja (vsak dan med 8.00 in 12.00 oziroma po dogovoru),  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • · Lea Povše Škoda, socialna pedagoginja (vsak dan med 9.00 in 11.00), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Metka Žabjek, specialna pedagoginja (vsak dan med 7.00 in 9.00), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Nekoč je nekdo rekel:

»Preteklost je zgodovina, prihodnost je skrivnost, ta trenutek pa je dar.« Želimo vam, da v daru sedanjosti doživljate več tistega, za kar morda prej, v vsakodnevnem hitenju, niste imeli časa (ljubezen, trenutki sreče, radosti, svobode...). Vse dobro vam želimo, ostanite zdravi in ohranjajte pozitivno energijo.

 

                                                                                                                                                                               

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani