Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

UŠI V VRTCU

Obveščamo vas, da so se v vrtcu pojavile uši. V skupini KAPLJICE ( 3 - 4 leta ) zato izvajajo poostren higienski režim...

Vas starše pa prosimo, da ste pozorni na morebitno praskanje otrok po lasišču. Če ugotovite, da ima otrok uši ali gnide, prosimo, da takoj ustrezno ukrepate. 

Kako ukrepamo?

1.  Če se otrok praska po lasišču, preglejte, ali niso morda na laseh prilepljena jajčeca (gnide), kajti pri otrocih, ki imajo negovano lasišče, težko najdemo razvite živali (uši).

 

2.  Če najdete gnide, naj otrok ne hodi v vrtec, dokler ne odpravite ušivosti. O tem obvestite vzgojitelja.

 

3.  V lekarni kupite šampon proti ušem. Pri vseh sredstvih proti ušem morate skrbno upoštevati priložena navodila.

 

4.  Preglejte lasišče tudi drugim družinskim članom, ali morda nimajo gnid. Uš namreč lahko preskoči z glave na glavo že ob bežnem neposrednem stiku.

 

5.  Po umivanju glave odstranite mrtve gnide z gostim glavnikom.

 

6.  Preoblečete posteljnino vseh družinskih članov in jo operete vsaj na 60° C . Prav tako operete vse predmete (kape, glavnike,..), s katerimi so bili v stiku.

 

OPOZORILO: Razkuževanje je obvezno in je uspešno le, če smo pregledali in razkužili res vse družinske člane in očistili vse predmete, s katerimi so bili v stiku.

 

 

 

HVALA NA ZAUPANJU, strokovne delavke vrtca

 

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

Več

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

Več

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani