OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

BALONČKI POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM

V prvem mesecu novega leta smo se veliko pogovarjali o medsebojnih odnosih. Pri tem pa nam je bila v pomoč tudi pravljica Pod medvedovim dežnikom, ki smo jo poslušali pri vsakodnevnem počitku.

Otroci so hitro ugotovili, da je medved zelo prijazen, ker pomaga prijateljem v težavah in da je lisica tista, ki je medvedovo nasprotje. Veliko smo tudi ustvarjali na to temo, kajti izdelati smo morali sceno za predstavo, ki smo jo pripravili za naše vrtčevske prijatelje in družine. Hitro smo se poistovetili s pravljičnima junakoma in ugotovili, da se bolje počutimo, če smo podobni medvedu. Tudi več prijateljev imamo, če smo do drugih strpni, prijazni, razumevajoči.

      

      

      

 

V pripravi in izvedbi predstave smo uživali, kar so začutili tudi gledalci.

Sedaj pa so naše oči uprte v nebo….in poraja se nam nešteto vprašanj…...kaj je tam zgoraj nad nami? Komaj čakamo, da pokukamo v vesolje…..

 

Več o tem pa naslednjič….

 

Balončki z vzgojiteljicama Sonjo in Tanjo

 

 

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

PROJEKT: RINGARAJČEK BRALČEK

Tudi v šolskem letu 2019/2020 bomo izvajali Bralni projekt: RINGARAJČEK BRALČEK - razvijanje zgodnje pismenosti skozi igro

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani