PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


RINGARAJČKOVI UTRINKI

Takole…naj se vam predstavimo. Smo najmlajša - polovična skupina našega vrtca in imenujemo se Ringarajčki.

Smo radovedni, igrivi, včasih malo nerodni, vedno dobre volje, nasmejani, motivirani za raziskovanje okolice. Ooo, pa tudi prikupno navihani smo. S počasnimi ali hitrimi koraki se začne naš vsakdan. In pri tem nas ponavadi opazijo prav vsi. 

 

Ko zjutraj vstopimo v našo igralnico, smo že zvedavi in opazimo tisoč stvari okoli sebe. Tako je naše delo igra, ki se nam zdi predvsem zabavna, saj se bomo preko nje naučili vseh veščin, ki jih bomo potrebovali za nadaljno pot. Spontanost načina igre nam daje občutek, da smo resnično povezani s seboj, zato počnemo prav to, kar nas v določenem trenutku veseli. Ker pa smo malčki, smo v fazi učenja govorjenja. Zato prav pozorno poslušamo najini vzgojiteljici Natašo in Petro in poskušamo ponavljati besede. Vsak dan izgovorimo kakšno novo in si ob tem zaploskamo za ta dosežek. Prve besede so zares čarobne. Sicer pa sami že znamo pospraviti svoje copate na označeno mesto v garderobi, pridno si že umivamo roke in obraz. Kaj pa  kahlica? Ta pa nas prav nič še ne zanima. Le kdo se bo na njej dolgočasil?

 

Kot vidite, nam je v vrtcu prijetno………uživamo ob gnetenju kinetičnega peska, plastelina, lepljenja, pretikanja, mešanja v kuhinji, potiskanja vozil, metanju raznih žog, odbijanju balonov, zelo nas razveseli lovljenje milnih mehurčkov……, petju- no,pojeta vzgojiteljici, mi pa se ob tem spretno pozibavamo in rajamo. Ko zaslišimo zvok kitare ali sintetizatorja, smo že pripravljeni na akcijo in v igralnici se zasliši otroški živžav. Naš vsakdanji izziv v igralnici pa je  zagotovo tobogan s stopnicami, ki nam omogoča hitrejši gibalni razvoj. Resnično ga imamo radi in na njem preživimo veliko časa.

 

Torej smo vpeti v različne dejavnosti, ki nas razveseljujejo. Vsak dan pa seveda ne pozabimo, da preživimo del dneva tudi na svežem zraku. Naše igrišče nas vedno znova pričakuje, radi stopicamo po cesti, ko se odpravimo na sprehod. Ker je k nam že zavila botra jesen, opazujemo barve listke, čudovite spremembe narave, ki nam jih ponuja Banova hosta.

 

 

 

Seveda pa imamo v skupini tudi našo maskoto – velikega, plišastega medveda Jaka, ki je prav prikupen. Z nami vedno  sedi pri mizi in nas razvedri, da razširimo naša usta v velik nasmeh. V mesecu oktobru  smo imeli že prvo popoldansko srečanje s starši, kjer smo tekli tudi kros po bližnjem travniku. Ponosni smo na to, da nam je uspelo, čeprav so naše nožice še majhne in kratke. A  s svojo otroško energijo delamo korake, ki sežejo do vsakega srca.

 

Lahko povemo, da pri nas čas prijetno beži in če želite spoznati naš utrip, pokukajte k nam. Z veseljem vam odpremo  vrata naše igralnice.

 

VAŠI RINGARAJČKI i z vzgojiteljico Natašo in Petro

 

Zapisala: vzgojiteljica Nataša Petelinc

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

BALONČKI NA PODELITVI OB ZAKLJUČKU EKO PROJEKTA

V mesecu februarju, ko smo Balončki raziskovali vesolje, smo v sklopu Eko projekta ustvarili tudi vesoljsko plovilo prihodnosti.. 

Več

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Več

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate?  Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani