PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


OKTOBER PRI BALONČKIH

Mesec oktober je minil kot bi mignil, saj so se v vrtcu odvijale različne dejavnosti.

 

V tednu otroka se je vrnila naša ljuba maskota gosenica Tinka in nova glasbena vila Lili. Obiskala sta nas tudi prijazna gasilca PGD Župelevec in nam predstavila svoje delo in pripomočke, ki jih potrebujeta pri tem. Dovolila sta nam sesti v gasilski avto in vključiti sireno. Zabaven je bil tudi obisk čarodeja Andreja, ki je imel pripravljenih veliko trikov. Nismo se mogli načuditi, kam je izginila rutica, ki jo je še malo prej držal v roki in kako je v hipu več vrvic zvezal v vozle. Na koncu smo se morali strinjati, da je res pravi čarodej.

 

 

Ker imamo skupaj s šolo svoj sadovnjak, smo se odločili, da za Tržnico dobrot v okviru svetovnega dneva hrane, pripravimo jabolčni zavitek. Zanimivo je bilo ribati jabolka in paziti na prstke, vleči testo in na koncu zaviti kačo. Na tržnici smo poleg zavitka poskusili tudi domače piškote, polnozrnat kruh in različne zelenjavno skutine namaze.

  

 Na povabilo mamice, ki je zaposlena na Občini Brežice, smo obiskali gospoda župana, ki nas je sprejel v svoji pisarni, nato pa nam v sejni sobi predstavil svoje delo in znamenitosti krajev v občini.

 Ker so bile temperature prijetne, smo se odpravili tudi do Banove hoste, kjer smo se igrali z naravnimi materiali in opazovali, kako botra Jesen barva naravo s svojimi čudovitimi jesenskimi barvami.

 

 Za lepši dan si radi zapojemo pesmico, zaplešemo ali odpotujemo v svet tišine. Ker naši prstki radi ustvarjajo, se vedno najdejo kakšna odpadna škatlica, tulec, gumb, iz katerih nastane zanimiv pripomoček za igro.

Pred vrati so počitnice, v mesecu novembru pa nas čakajo nove dogodivščine...

BALONČKI z vzgojiteljicama Sonjo in Tanjo.

Zapisala: vzgojiteljica Sonja Cizel

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

PREDSTAVITEV KARATEJA MED VRTIČKARJI

" Karate ni samo boj in ni samo šport ", pravi trener posavskih borilnih veščin Veljko Jukič.

 

Več

OBELEŽILI SMO TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tako kot vsako leto, smo tudi letos, v petek 16. novembra 2018 v okviru dneva slovenske hrane obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk.

Več

KU-KUC GLEDALIŠČE Z MAŠO IN MEDVEDOM

V sklopu lutkovnega abonmaja, smo v letošnje leto medse povabile Gledališče KU-KUC, z igrano predstavo MEDVEDJA SIMFONIJA.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani