OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

RUDI MLINAR IN DRAGO PIRMAN V POGOVORU Z UČENCI

V torek, 10. 12. 2013, sta učence od 6. od 9. razreda obiskala Rudi Mlinar in Drago Pirman, ljubitelja slovenske besede.

 

 

Z učenci, ki so tudi sami vešči lepe besede in so svoje znanje izkazali tudi na tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje, sta se pogovarjala o knjigi Gugalnica za dva, ki obravnava mladostniško tematiko in katere avtor je Rudi Mlinar, predvsem pa sta izpostavila problem rabe slovenščine v vsakdanjem življenju. Dotaknila sta se stanja duha kulture v naši državi, kajti skrb za jezik ni na zavidljivi ravni in zato je neknjižna raba sprejemljiva in sprejeta. Če bi namreč na nacionalni ravni bolj skrbeli za kulturo jezika (na spletu, socialnih omrežjih, vodenje oddaj, politični govori ...), potem bi bili neknjižni zapisi redkost in tako mnogo bolj nesprejemljivi, kot dejansko so.

Zato sta pozvala otroke, naj čim bolj gojijo ljubezen do jezika in se čim bolj trudijo k uporabi knjižnega jezika.

Na koncu pa so spoznali še zlata pravila pisanja in se o njih pogovorili.

Pogovor je bil zanimiv, predvsem pa je izpostavil pomen rabe knjižnega jezika tudi v vsakdanjem življenju, kajti le tako bomo "stali inu obstali". 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani