OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PEVCI IZ JUŽNE AFRIKE NA OBISKU V ARTIČAH

Po ponedeljkovem koncertu v Viteški dvorani v Brežicah so torkovo dopoldne mladi pevci iz Republike Južne Afrike preživeli s svojimi gostitelji.

 

Artiške pevke so gostile osem deklet.

 

Zjutraj so jih najprej pozdravili preko šolskega radia, nato pa je še ga. ravnateljica izrekla dobrodošlico in izročila darila.

 

Predstavniki šolske skupnosti in gostiteljice so dekleta popeljali po šoli in skozi Artiče. Na šoli so obiskali vse učence devetletke. Ti so jih z zanimanjem opazovali in bili navdušeni, ko so jim tudi kaj zapele.

 

Tudi gostje so se pri nas dobro počutile. Zanimivo jim je bilo, da v šoli nosimo copate in da se otroci z avtobusom vozijo v šolo.

 

Pokazale so, da znajo takoj poprijeti za delo. Pomagale so namreč pripraviti jabolčni štrudl, ki so ga po kosilu pojedli za sladico.

 

Našim učencem so gostje dan zelo popestrile, lahko pa so se tudi preizkusili v svojem znanju angleščine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani