OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

OBVESTILO STARŠEM OTROK IZ PRVE TRIADE

Spoštovani starši.

 

 

Navodila MIZŠ ter Priporočila NIJZ ob ponovni vzpostavitvi pouka v šolah za učence prvega vzgojno izobraževalnega obdobja od šol zahtevajo in pričakujejo zagotovitev varnosti za učence in zaposlene.

 

V šoli bo v skladu z navodili in priporočili potekala naslednja organizacija dela v času od 18. 5. 2020 dalje do preklica oz. do konca tega šolskega leta.

 

1. Upoštevanje zaščitnih ukrepov s strani zaposlenih, staršev in učencev:

  • nošenje mask v zaprtih prostorih za zaposlene in starejše od 12 let (izven razreda),
  • upoštevanje higiene rok in kašlja in redno prezračevanje razreda,
  • razkuževanje miz in predmetov, ki se jih pogosto dotikamo (kljuke, pipe),
  • upoštevanje varnostne razdalje,
  • brez dotikanja ust, oči in obraza,
  • protokoli za uporabo sanitarij ter koridorjev premikanja po šoli,
  • v šolo vstopajo le zaposleni in učenci, starši pa po predhodnem dogovoru.

2. Učenci v šolo prihajajo peš oziroma z individualnim prevozom brez združevanja 10 minut pred začetkom pouka oz. s šolskim avtobusom in kombijem.

 

3. Ob prihodu učencev v šolo jih bo pri vhodu šole pričakala odrasla oseba, ki jih bo ustrezno usmerila. Starši se od otrok poslovite pred šolo.

 

 4. Učenci so razdeljeni v skupine po največ 15 otrok. Skupine se med sabo ne mešajo.

 

5. Jutranje varstvo bo organizirano le za učence 1. razreda s pričetkom ob 6.30. Jutranje varstvo za ostale prijavljene učence bo v jedilnici.

 

6. Jutranje varstvo za učence 2. in 3. razreda bo potekalo le za učence, ki v šolo pridejo s  kombijem ali z individualnim prevozom in so v šoli največ eno uro pred začetkom pouka. Ostali učenci pridejo v šolo 10 minut pred začetkom pouka.

 

7. Samo učenci, ki so prijavljeni, bodo po pouku vključeni v podaljšano bivanje. Svetujemo, da otrok odhaja domov po kosilu/po pouku, oziroma takoj, ko je možno. Če bo v oddelku PB, bo odhod domov ob 13., ob 14. in 15.–16. ure. Starši otroke počakate pred šolo. V kolikor ob izbrani uri ne pridete po otroka (ste zadržani ali drugi razlogi), boste otroka lahko prevzeli ob naslednji določeni uri.

 

8. Učenci vse šolske potrebščine prinesejo v ponedeljek in jih pustijo v šoli. V šoli bodo opravili vse delo. Ob zaključku šolskega leta učenci potrebščine odnesejo domov. Pouk se na šoli prične ob 7.45, konča pa po urniku, ki vam ga je dala razredničarka. 

 

9. Učenci bodo imeli garderobo v razredu, kjer se bodo preobuli v copate. V šolo naj učenci prihajajo športno oblečeni in obuti, saj se za šport ne bodo posebej preoblačili.

 

10. Javni prevoznik zahteva nošenje mask na avtobusu ter razkuževanje rok ob vstopu v avtobus.

 

O spremembi urnika, učiteljih, ki bodo poučevali posamezno skupino učencev in drugih spremembah, vas bodo obveščale razredničarke.

Spoštovani starši in učenci, veselimo se ponovnega snidenja in potrudili se bomo, da bo v šoli kljub strogim ukrepom ne samo varno, temveč da bo prevladovalo predvsem prijetno in pozitivno vzdušje.

 

 

Lepo vas pozdravljam.

                                                                                                                                       Vesna Bogovič, ravnateljica

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani