OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PRIJAVA ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

Pozdravljeni devetošolci, devetošolke in starši.

 

 

Ministrstvo za šolstvo je v petek objavilo nove datume glede prijave za srednjo šolo, ki vam jih posredujem v tem sporočilu.

 

Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja. Prijave vseh devetošolcev so bile z naše šole poslane še pred 13. marcem, zato za to ni potrebno skrbeti.

 

Tisti, ki ste se vpisali na športne oddelke, ste že posredovali dokumentacijo za ugotavljanje izpolnjevanja pogojev za vpis. Nekatere srednje šole so s kandidati že opravile razgovor; tiste, ki ga še niso, bodo razgovore izvedle predvidoma v tednu od 1. junija do 6. junija, lahko pa se bodo šole tudi odločile, da bodo razgovore s kandidati za vpis v športne oddelke opravile na daljavo že v maju. O vseh podrobnostih bodo kandidati obveščeni s strani srednjih šol.

 

Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija do 14. ure. Do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov. Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, svetujemo, da v primeru, če se boste odločili za prenos prijave, to storite tako, da na elektronski naslov šolskega svetovalnega delavca posredujete pisno izjavo, v kateri zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi jo želel kandidat prenesti. Priporočamo, da pisna izjava vsebuje:

 

•             podatke o kandidatu (ime in priimek, EMŠO),

•             podatke o programu, na katerega je trenutno prijavljen,

•             podatke o šoli in o programu, na katerega želi, da se prijava prenese,

•             podpis kandidata in staršev.

 

V kolikor ste se odločili za vpis v dijaški dom, je potrebno poslati prijavnico do 11. maja.

 

Kakšno bo stanje prijav na posamezni šoli, programu, bomo torej izvedeli po 11. maju. Z učenci, kjer bo več prijav kot razpisanih mest, bom stopila v stik po elektronski pošti.

 

Na povezavi od ministrstva za šolstvo lahko spremljate aktualna obvestila in tudi spodnje meje točk, ki bodo znane do 6. junija 2020 dopoldan. O omejitvi vpisa bodo kandidati obveščeni do 26. junija 2020 s strani srednje šole oz. do 30. junija 2020 s strani dijaških domov.

 

Od 30. junija 2020 do 6. julija 2020 bodo potekali vpisi v srednje šole in dijaške domove. O točnem terminu boste z njihove strani obveščeni.

V kolikor bo potrebna prijava v drugi krog izbirnega postopka, boste oddali svojo prijavnico na šolo na katero ste se vpisali v 1. krogu do 9. julija do 13. ure. Prijavnico dobite na srednji šoli ali na strani ministrstva.

 

Za vsa vprašanja in dodatne informacije mi lahko pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Želim vam uspešno delo še naprej!

 

Tjaša Šlibar, svetovalna delavka

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani