OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PISMO SVETOVALNE SLUŽBE

Pozdravljeni starši.

 

V trenutni krizni situaciji, ki vpliva na vse vidike našega življenja, je sprejetih veliko pomembnih preventivnih ukrepov, ki nam bodo pomagali ohranjati zdravje. Za mnoge družine je to zelo stresno obdobje: zaradi strahu in negotovosti, pričakovanj, ki jih imamo: do sebe, partnerja in otrok, do širše družine in prijateljev, do službe in družbe. Stresno bo zaradi toliko neznank, zaradi toliko sprememb v tako zelo kratkem času. Stresno, ker otroci na vse skupaj gledajo čisto drugače kot mi. Vendar, naredimo, da bo ta čas  za družino čim bolj prijeten. Več bomo lahko skupaj.

 

Morda vam lahko v svetovalni službi pomagamo z nekaj nasveti, kako si lahko v težjih trenutkih pomagate sami in tudi svojim otrokom oz. bližnjim. V prihajajočih dneh je pomembno, da:

  • prebirate le zaupanja vredne vire o dogajanju pri nas in po svetu,
  • se o dogajanju pogovarjate z otrokom na ustrezen in starosti primeren način, da ohranjajo občutek varnosti,
  • poskrbite za stik z naravo, če le imate to možnost,
  • ohranjate povezanost med seboj, se pogovarjate in ste drug drugemu v oporo,
  • otroci naj se ne obremenjujejo z učenjem takrat, ko jim ne gre najbolje, naj odložijo in skupaj z njimi, jim pomagajte prepoznati boljše trenutke; morda se bodo ravno sedaj v otroku prebujali najboljši talenti,
  • poskrbite za sprostitev v družini (pogovore, humor, branje, igranje, družabne igre, skupno ustvarjanje, hišna opravila in popravila)
  • in pitje dovolj tekočine ter uživanje zdrave prehrane.

V kolikor boste v tem času potrebovali kakšno informacijo, nasvet ali pomoč v stiski, se lahko obrnete na delavke svetovalne službe, ki  so dosegljive na službenem mailu. Če bo potrebno, bomo vzpostavile stik z vami tudi po telefonu, skypu ali vibru.

  • · Tjaša Šlibar, socialna pedagoginja (vsak dan med 8.00 in 12.00 oziroma po dogovoru),  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • · Lea Povše Škoda, socialna pedagoginja (vsak dan med 9.00 in 11.00), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Metka Žabjek, specialna pedagoginja (vsak dan med 7.00 in 9.00), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Nekoč je nekdo rekel:

»Preteklost je zgodovina, prihodnost je skrivnost, ta trenutek pa je dar.« Želimo vam, da v daru sedanjosti doživljate več tistega, za kar morda prej, v vsakodnevnem hitenju, niste imeli časa (ljubezen, trenutki sreče, radosti, svobode...). Vse dobro vam želimo, ostanite zdravi in ohranjajte pozitivno energijo.

 

                                                                                                                                                                                         Strokovni aktiv ŠSS

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani