OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PLANINSKA ČAJANKA

V petek, 10.1. 2020, smo imeli na naši šoli mladi planinci iz občine Brežice planinsko čajanko in iskanje skritega zaklada.

 

65 učencev iz naše šole, OŠ Cerklje ob Krki, OŠ Pišece in Globoko se je preizkusilo v orientacijski zvezdi in iskanju 11 točk. Geslo Jakob Aljaž je raziskovalce pripeljalo do nagradnega načrta: kako izdelati Aljažev stolp in recepta, kako skuhati planinski čaj.

 

Po tekmi smo se pogreli ob čaju v telovadnici, kjer so učenci OŠ Cerklje in  učiteljice nastopali. Ponovili smo, kako se pravilno obuti in obleči za planinski pohod in kaj sodi v planinski nahrbtnik.

 

Druženje smo zaključili s podelitvijo majic in rutk najbolj pridnim pohodnikom v minulem letu. Iz OŠ Artiče je bilo takih kar 38! 


Predsednica  planinskega društva Brežice Anica Hribar
je ob tej priložnosti povabila mlade pohodnike k izzivu: 70 ur planinarjenja v letu 2020 ob 70-letnici PD Brežice.

 

Gibanje = življenje.

 

Vabljeni na naše pohode v letu 2020.

 

 

Mentorica Natalija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani