OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Podelitev Dalmatinovih značk 2019

V torek, 12. 11. 2019, je v sevniški knjižnici potekala podelitev Dalmatinovih značk, nagrad za vse udeležence vsakoletnega likovno-literarnega natečaja posavske podružnice Slovenskega protestantskega društva.

Letos je bila občina gostiteljica Sevnica, kar je nekako sovpadlo tudi s praznovanje 60-letnice domače knjižnice, kjer bo do decembra omenjena razstava tudi na ogled.

 

Učenci so prispevke na temo Adama Bohoriča in Jurija Dalmatina pošiljali z likovnega in literarnega področja. Vsi sodelujoči so prejeli knjižne nagrade in spominsko zapestnico, najboljše delo iz šole na posameznem področju pa še posebno priznanje.

 

Na likovnem področju so pod mentorstvom Sabine Košir ustvarjali Sara Rajer, Maruša Senica, Robin Andrejaš, Sara Marija Lavrič in Wiktoria Piotrowska - priznanje je prejela Robin Andrejaš.

 

Na literarnem področju je sodelovalo 6 devetošolcev, in sicer Barbara Cvetko, Vita Rožman, Nika Jerončič, Maša Živanovič, Klara Presker in NIko Preskar, ki je bil tudi prejemnik priznanja. Njihova mentorica je bila Mateja Jankovič Čurič.

 

Zbrane so nagovorila direktorica knjižnice, predsednica SPD - Podružnice Posavje, sevniška podžupanja, ravnateljica šole gostiteljice, zaključno besedo pa je  imel Matjaž Gruden, predsednik krovnega društva.

 

Program sta prispevala dva učenca glasbene šole in 'reinkarnirana' Adam Bohorič in Jurij Dalmatin. 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani