OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

ČEBELJI DAN

V tretjem razredu so se začeli še posebej lepi dnevi.

 

Teden dni po svetovnem dnevu čebel smo se udeležili Čebeljega dneva, ki sta nam ga omogočila podjetji Hofer in Medex v sklopu natečaja Ohrani čebelo in smreko, kjer smo zmagali s trajnostnim načrtom, da med prebivalce lokalne skupnosti sejemo zavest o pomenu lastnega vrta in zasaditvi medovitih rastlin. 

 

Čebelji dan je potekal v poslopju Medexa in v ogromnem kompleksu Hoferja.
V Medexu so nas poučili o pomenu čebel, igrali smo se čebelji kviz in se posladkali z medom in ekološkimi pogačami iz ajdove moke.
V Hoferju smo znanje o čebelah še razširili in si na terenu pogledali čebelnjak. Med drugim smo tudi izvedeli, da je vsaka žlica, ki jo damo v usta, odvisna od opraševanja čebel.
 
Slovenija je ena najčistejših držav na svetu in ima odlične pogoje za prebivanje čebel. Tako ima naša država okoli 10.000 čebelarjev, ki ponujajo različne čebelje pridelke. Čebelji pridelki so popolnoma naravna živila. 
 
V sklopu šolskega vrta se bomo tudi v bodoče trudili privabljati čimveč opraševalcev in gostov v hotel za žuželke in na gredice. Tako se bomo lahko skozi vse leto sladkali z medom in ostalimi medenimi izdelki.
 
Hvala Medex in hvala Hofer.
 
Tretješolci z učiteljico
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani