OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Pojoči vrtiljak 2019

V soboto, 17. 5. 2019, je na brežiških ulicah spet odmevalo otroško petje, namreč odvijal se je Pojoči vrtiljak 2019, ki sta se ga udeležili tudi Maruša Kodrič in Ana Binter.

 

Minulo sobotno dopoldne so brežiško mestno jedro napolnili otroški glasovi in glasba, saj se je zdaj že kar tradicionalno odvil glasbeni festival Pojoči vrtiljak, ki ga v sklopu dogajanja Maj v mestu Brežice organizira KD Drugi oder. V štirih kategorijah se je predstavilo 16 nastopajočih, ki so dokazali, da osnovne šole v brežiški občini premorejo veliko glasbenega in pevskega talenta.

Uvodoma je zbrane pred Mestno hišo Brežice pozdravila predsednica sveta KS Brežice Alenka Černelič Krošelj, saj je ravno ta dan, 18. maj, v znamenju praznika KS Brežice (Brežice so svoje mestne pravice dobile 18. maja 1353) in je bil Pojoči vrtiljak tudi del praznovanja krajevnega praznika. Nato so se pričeli nastopi mladih pevcev in glasbenikov. Najprej so na oder stopile mlajše pevke (od 1. do 5. razreda) – Ana Vasiljevič (OŠ Bizeljsko), Lenja Turk (OŠ Brežice), Samanta Kranjc (OŠ Cerklje ob Krki) in Neli Škofca (OŠ Globoko), nato starejše pevke (od 6. do 9. razreda) – Anja Lipej(OŠ Bizeljsko), Ema Petrej (OŠ Brežice), Hajdi Haler (OŠ Cerklje ob Krki) in Katja Plevnik (OŠ Globoko), dueti – Ana Binter in Maruša Kodrič (Sweet angels iz OŠ Artiče), Manca Mihelin in Ana Travnikar (OŠ Bizeljsko), Špela Srpčič in Urška Lorber (OŠ Cerklje ob Krki) ter Leon Gajski in Kristjan Potokar (OŠ Velika Dolina), ob koncu pa še ansambli oz. bandi – Ansambel Fru-fru iz OŠ Bizeljsko (Manca Mihelin, Vita Stermecki, Ana Travnikar, Rok Beričnik, Anja Lipej, Karla Žmavc, Sian Dobravc Škof), šolski band OŠ Brežice (Maja Tomić, Rea Doria Bergant, Lara Marčetić, Ema Petrej), band »Red« iz OŠ Cerklje ob Krki (Larisa Kuhar, Ema Urbanč, Laura Matoh, Minea Srpčič, Nejc Zakovšek, Jakob Srpčič) ter šolski ansambel Okey iz OŠ Globoko (Katja Plevnik, Ema Francekovič, Manca Zidanič, Lea Francekovič, Matija Štarkl, David Verstovšek, David Vegelj).

 

Nastopi so potekali pod budnim očesom in ušesom ocenjevalne komisije v sestavi Matjaž Predanič, Adrijana Lorber in Jon Krajič Tomin, ki je na koncu razglasila najboljše tri v posamezni kategoriji. Med mlajšimi solo pevci je 1. mesto dosegla Neli Škofca pred Samanto Kranjc in Lenjo Turk, med starejšimi solo pevci je bila prva Hajdi Haler pred Emo Petrej in Katjo Plevnik, med dueti sta slavili Manca Mihelin in Ana Travnikar pred Ano Binter in Marušo Kodrič ter Leonom Gajskim in Kristjanom Potokarjem, med ansambli oz. bandi pa šolski band OŠ Brežice pred bandom »Red« in Ansamblom Fru-fru. Najboljšim je nagrade – med drugim tudi kopališke karte za Terme Čatež – podelila predsednica KD Drugi oder Mojca Florjanič.

Prvouvrščeni med mlajšimi in starejšimi pevci, Neli Škofca in Hajdi Haler, sta se neposredno uvrstili na letošnji Mednarodni otroški glasbeni festival, ki bo avgusta v Brežicah, na njem pa bo po posebnem izboru organizatorice festivala Brigite Šuler nastopila tudi drugouvrščena pri starejših pevcih, Ema Petrej.

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani