OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Nastop na Evropi v šoli v Ljubljani 2019

V petek, 10. maja 2019, je v Pionirskem domu v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala nacionalna podelitev nagrad najboljšim na natečaju Evropa v šoli, ki je tokrat tekel pod naslovom Snemimo roza-modra očala; organizator Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Program smo od veznega besedila, vodenja in kulturnih točk pripravili na naši šoli in se z vsem, kar znamo in zmoremo, predstavili pred 500-glavo publiko.

 

Najprej so devetošolci odigrali igro Bodi zvezda, med podelitvijo nagrad pa so nastopili: Nika Jerončič na klavirju, pevski zbor in za konec starejši folklorniki s koreografijo Kje se skrivajo lopovi?.

 

Slavnostni govorniki za prireditvi so bili Darja Grozni, predsednica ZPMS, dr. Miro Cerar, minister za zunanje zadeve, in Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti.

 

Program sta suvereno, odlično vodila Ela Petan in Val Medved.

 

Vsem nastopajočim res iskrene čestitke, saj je bila prireditev odlična in na zelo visokem nivoju. Takšne čestitke so letele z vseh strani.

 

Še povezava do članka na ZPMS-strani: http://www.zpms.si/aktualno/evropa-v-soli-nacionalna-podelitev-nagrad-najboljsim

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani