PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Fotografska razstava

Na šolskem hodniku šole je na ogled premierna samostojna fotografska razstava Foto sekcije KUD Oton Župančič Artiče, ki prikazuje utrinke z gostovanja v Rumenki pri Novem Sadu, decembra 2018.

Od 6. do 9. decembra 2018 se je OFS KUD Oton Župančič Artiče mudila na gostovanju pri srbski folklorni skupini Svoboda Rumenka. Poleg vodje skupine so se na gostovanje odpravili tudi predstavniki domače odrasle folklorne skupine, ki so poskrbeli za organizacijske zadeve pa tudi za čudovite fotografije, ki so ujele utrip 4 dni gostovanja v Srbiji. Te fotografije sedaj krasijo šolski hodnik in vabijo na ogled.

 

Folklorniki otroške skupine so bili nastanjeni pri družinah, ki so zelo lepo poskrbele za njihovo bivanje in med njimi so se spletla že tudi prijateljstva. V času gostovanja so v petek najprej nastopili na šoli, ki jo obiskujejo učenci, ki so gostili naše plesalce, poleg njih pa še skupina s Hrvaške in domača skupina, naslednjega dne zvečer pa so se predstavili še na slavnostnem koncertu.

 

V času gostovanja so poleg kulturnega utripa spoznavali še turistične znamenitosti - Novi Sad in okoliške kraje.

 

Špela Zlatič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani