OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

NEODVISEN.SI

V četrtek, 28. 2. 2019, se je na OŠ Artiče izvajal vseslovenski družbeno odgovorni program Neodvisen.si.

 

Univerzitetni diplomirani teolog Miha Kramli, terapevt in vodja Ambulante za zdravljenje zasvojenosti v Novi Gorici, je v dopoldanskem času učencem predstavil tematike, ki so povezane s pastmi kemične in nekemične zasvojenosti. Učenci prve triade so raziskovali področje prijateljskih odnosov, medsebojnega zaupanja, v drugi triadi so se posvetili samozavesti in samopodobi, v tretji triadi pa so govorili o različnih vrstah zasvojenosti in o tem, kaj lahko sami naredijo, da se ji izognejo.

 

V predavanju za odrasle in starejše učence smo ob temi Vzgoja razpeta med radostjo in pastmi spoznali možne pasti, ki lahko vodijo v kemično in nekemično zasvojenost ter preko primerov iz prakse ozavestili, kaj lahko odrasli v zvezi s tem naredimo. Predavatelj je izpostavil, da naj bi bila tehnologija pripomoček, tudi razvedrilo, ne pa pomembnejši del življenja, saj tehnologija zelo vpliva na razvoj možganov. Dotaknil se je teme uporabe mobitelov, ki je tudi na naši šoli preveč razširjena. Poudaril pa je tudi, da učenci dobro sodelujejo, o obravnavanih temah veliko vedo, kar je pokazatelj tega, da so nam odraslim te teme pomembne.

 

Eno izmed pomembnih vprašanj, ki smo si jih zastavili, je bilo: »Kaj lahko jaz naredim, da moj otrok ne bo imel samouničevalnega vedenja?« Vsak izmed nas se je ob tem lahko zamislil, kaj že dela, kakšna sporočila prenaša naprej s svojim sporočanjem in vedenjem in kaj lahko še naredi, da se bo (njegov) otrok lažje izognil zasvojenosti.

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani