PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


NEODVISEN.SI

V četrtek, 28. 2. 2019, se je na OŠ Artiče izvajal vseslovenski družbeno odgovorni program Neodvisen.si.

 

Univerzitetni diplomirani teolog Miha Kramli, terapevt in vodja Ambulante za zdravljenje zasvojenosti v Novi Gorici, je v dopoldanskem času učencem predstavil tematike, ki so povezane s pastmi kemične in nekemične zasvojenosti. Učenci prve triade so raziskovali področje prijateljskih odnosov, medsebojnega zaupanja, v drugi triadi so se posvetili samozavesti in samopodobi, v tretji triadi pa so govorili o različnih vrstah zasvojenosti in o tem, kaj lahko sami naredijo, da se ji izognejo.

 

V predavanju za odrasle in starejše učence smo ob temi Vzgoja razpeta med radostjo in pastmi spoznali možne pasti, ki lahko vodijo v kemično in nekemično zasvojenost ter preko primerov iz prakse ozavestili, kaj lahko odrasli v zvezi s tem naredimo. Predavatelj je izpostavil, da naj bi bila tehnologija pripomoček, tudi razvedrilo, ne pa pomembnejši del življenja, saj tehnologija zelo vpliva na razvoj možganov. Dotaknil se je teme uporabe mobitelov, ki je tudi na naši šoli preveč razširjena. Poudaril pa je tudi, da učenci dobro sodelujejo, o obravnavanih temah veliko vedo, kar je pokazatelj tega, da so nam odraslim te teme pomembne.

 

Eno izmed pomembnih vprašanj, ki smo si jih zastavili, je bilo: »Kaj lahko jaz naredim, da moj otrok ne bo imel samouničevalnega vedenja?« Vsak izmed nas se je ob tem lahko zamislil, kaj že dela, kakšna sporočila prenaša naprej s svojim sporočanjem in vedenjem in kaj lahko še naredi, da se bo (njegov) otrok lažje izognil zasvojenosti.

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več

Četrtfinale v košarki za mlajše dečke

V torek, 26. 3. 2019, je na šoli potekalo četrtfinale v košarki za mlajše dečke, kamor so se uvrstili tudi naši učenci, kar je velik uspeh že sam po sebi.

Več

MARUŠA IN ELA SREBRNI

V sredo, 6. 3. 2019, je v Osnovni šoli Leskovec pri Krškem potekalo področno tekmovanje iz znanja geografije.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani