OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Prireditev ob Prešernovem dnevu

V četrtek, 7. 2. 2019, je v zgornji telovadnici naše pole potekala kulturna prireditev ob Prešernovem dnevu.

Letošnja prireditev je bila zaznamovana s spoznavanjem slovenskih pisateljev in pesnikov, ki so prav tako zaznamovali slovensko literaturo in kulturo. Petošolci so predstavili Slavka Pregla, šestošolci Boštjana Gorenca Pižamo, sedmošolci Toneta Pavčka, osmošolci Franceta Prešerna in devetošolci Ivana Cankarja. Poleg likovnega ustvarjanja so se preizkusili tudi v interpretaciji njihovih del. Med posameznimi točkami pa smo lahko prisluhnili glasbenim točkam Ajde, Maruše in Hane.

 

Na prvi prireditvi, ki je potekla ob 8.00, so se predstavili učenci od petega do devetega razreda, sredi dopoldneva pa so v kulturno gnezdo zajadrali še učenci od prvega do četrtega razreda.

 

Po prvi prireditvi pa se je skupina osmošolcev odpravila v krški vrtec, kjer so odigrali svojo točko Povodnega moža in se malce poveselili ter zapeli s krškimi vrtičkarji.

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani