OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

RAZSTAVA POT KNJIGE

Med 28. januarjem in 7. februarjem 2019 smo na šoli gostili razstavo Pot knjige, ki je nastala v sodelovanju z vsemi pomembnejšimi akterji na področju knjige oz. bralne kulture v Sloveniji.

 

Razstava vključuje 12 plakatov, ki predstavijo naslednje tematske sklope:

  • ROJSTVO KNJIGE – predstavitev avtorja, založbe, tiska, e-knjige,
  • KNJIGA SREČA BRALCA – predstavitev knjigarne in knjižnice,
  • ZALJUBIMO SE V KNJIGE – predstavitev orodja za promocijo knjige bralcu; promocija knjige in z njo povezane dejavnosti, nagrade, projekti,
  • V OBJEMU BESED – srečanje bralca z ustvarjalci knjige oz. naš junak knjižni molj najde svoj novi dom.

Skozi zgodbo o knjižnem molju, ki izgubi svoj dom, sta učence od 1. do 6. razreda na plakatih  popeljala pisatelj Žiga X Gombač in ilustrator David Krančan. Učenci so spoznali postopek nastanka knjige, po koncu razstave pa pridobljena spoznanja utrdili s pomočjo različnih dejavnosti (barvanje knjižnega molja, izdelava knjige, nagradna uganka). Trije  učenci, ki so si ogledali razstavo in pravilno rešili uganko, so ob koncu razstave prejeli knjižno nagrado.

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani