Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

MESEC MAREC PRI GUMBKIH

V mesecu marcu se je pri Gumbkih veliko dogajalo. Urili so prste, telovadili, opravljali »hišna opravila« in vsakodnevno hodili na obhod Artič.. hehe, malo za hec, malo za resLaughing

 

Zjutraj takoj po zajtrku se radi razgibamo ob glasbi včasih pa kar potelovadimo. Veseli smo, da nam uspe izpeljati tudi jutranji krog, kjer označimo prisotnost otrok, ki so v vrtcu in odsotnost otrok, ki so doma. Pogledamo tudi  skozi okno in označimo vreme.

 

Zelo radi se igramo v naši igralnici, kjer se vedno dogajajo nove in zanimive stvari. Radi obešamo perilo tako punce kot tudi fantje, radi šivamo in natikamo perle, radi pa tudi ustvarjamo.

 

 

Ker je bil mesec marec posvečen tudi mamicam, smo za njih izdelali prav posebne ogrlice, ki so jih dobile v dar. Naši prsti so spretni tudi s slanim testom in modelčki. 

 

 

Ker pa nam vreme služi, smo zelo veseli, da se lahko vsak dan pridno gibamo na svežem zraku. Banovo hosto pridno obiskujemo in jo raziskujemo. Naredimo si radi kakšne šotore ali pa se s palicami preprosto igramo. Zelo nam je všeč, ker je na tleh listje in kaj je boljše, kot »kepanje« z njem. V Banovi hosti smo tudi posneli našo dramatizacijo o Zrcalcu.

 

 

 

Hodimo tudi na sprehode po Artičah, kjer opazujemo gradnjo novega vrtca, živali, ki se nam prikažejo na poti ter opazujemo cvetlice in naravo. Naj vam povemo, da smo imeli na obisku tudi ježka, ki smo se ga zelo razveselili.

Travnik pa je še posebno zanimiv - ima krtine, živalce in seveda hribček, po katerem se radi dričamo.

 

 

Upamo, da bo v mesecu aprilu tudi toliko sončnih dni, da jih bomo čim bolje lahko izkoristili na svežem zraku.

 

GUMBKI s svojima vzgojitlejicama

 


Zapisala: vzg. Karmen Borošak

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

SONČKI IN MESEC MAREC

Na kaj najprej pomislimo ob imenu meseca »MAREC«? Na pomlad, sonce, ptice, cvetlice,  dan žena, dan mučenikov, materinski dan in še veliko znanih svetovnih dni, kot npr. gozdov, lutkarjev, gledališča, meteorologije, strpnosti, ustne higiene, voda in še bi lahko naštevali. Vas zanima kaj vse smo Sončki počeli v mesecu marcu? Kar precej naštetih dni smo obeležili. 

Več

MESEC MAREC PRI GUMBKIH

V mesecu marcu se je pri Gumbkih veliko dogajalo. Urili so prste, telovadili, opravljali »hišna opravila« in vsakodnevno hodili na obhod Artič.. hehe, malo za hec, malo za res

Več

POMLADNI RINGARAJČKI

Pust širokih ust je pregnal zimo in priklical prve znanilce pomladi. Res da ni imel veliko dela, saj nam letošnja zima ni prinesla kaj dosti snega, so se pa Ringarajčki zato vseeno zelo razveselili toplih žarkov sonca...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani