Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

POMLADNI RINGARAJČKI

Pust širokih ust je pregnal zimo in priklical prve znanilce pomladi. Res da ni imel veliko dela, saj nam letošnja zima ni prinesla kaj dosti snega, so se pa Ringarajčki zato vseeno zelo razveselili toplih žarkov sonca...

 

Slekli smo debele bunde, sezuli zimske škornje ter v omare pospravili volnene kape, šale in rokavice ter se predali čudoviti naravi.

 

Marec pa je tudi začetek prebujanja narave in pomladi ter vsega kar je čez zimo počivalo. In ker se čarom narave ne moremo upreti, smo to s pridom izkoristili  za vsakodnevne sprehode, obiske v Banovem gozdu in med potjo opazovali, kaj je že pokukalo iz zemlje.

 

 

V gozdu smo si poiskali »kuharski kotiček«, spekli kakšen čevapčič ali ribe, fantje so odšli na »lov za hrano« in na stražo, splezali na gugalnike in konjičke in se odmaknili k počitku. Naš gozd je res pravi raj za igro.

 

 

 

 

Pravijo, da nas lahko dohiti pomladanska utrujenost. O ne, nas pa že ne..

Takoj po zajtrku so vzgojiteljice poskrbele, da smo se razmigali, zaplesali, zapeli in zbudili možgančke s pomladnimi ugankami. Zaposlili smo tudi naše roke, da so pridno rezale, barvale, lepile, prsti so urno prepletali in spletali verižice ter zapestnice ter si v igralnico poklicali pomlad - trobentice, vijolice, marjetice, zvončki,… saj poznate pesem o trobenticah in zvončkih? No, tudi to smo se naučili.

 

 

 

Med travniške rože pa je prilezel tudi polžek Žan s svojo poškodovano hiško. Na poti v polžjo trgovino je srečal prijatelje, ki so potrebovali pomoč in z veseljem jim je pomagal. Pomoč pa smo potrebovali tudi mi, zato smo zavihteli rokave in si naredili naglavne maske, vzgojiteljici pa dodelali še kakšen kostum in vaje so se lahko pričele. Se še spomnite, kako smo v lanskem šol. letu odigrali dramatizacijo o palčku, ki je iskal hišico? Tudi letos smo se poskusili v igralski vlogi, vendar brez gledalcev, saj nam trenutne razmere onemogočajo skupna druženja. A nič zato, saj smo igrico tudi posneli.

 

 

V tem mesecu pa smo poleg rojstnih dni otrok, praznovali tudi mesec družin. S prisrčnimi izdelki in mislimi, smo obdarili naše ljube mamice, atije, babice, dedke. A največ pa šteje to, da se imamo med seboj radi in si priskočimo na pomoč.

 

RINGARAJČKI s svojimi vzgojiteljicami

 

Za Ringarajčke zapisala: vzg. Tanja Mežič

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

SONČKI IN MESEC MAREC

Na kaj najprej pomislimo ob imenu meseca »MAREC«? Na pomlad, sonce, ptice, cvetlice,  dan žena, dan mučenikov, materinski dan in še veliko znanih svetovnih dni, kot npr. gozdov, lutkarjev, gledališča, meteorologije, strpnosti, ustne higiene, voda in še bi lahko naštevali. Vas zanima kaj vse smo Sončki počeli v mesecu marcu? Kar precej naštetih dni smo obeležili. 

Več

MESEC MAREC PRI GUMBKIH

V mesecu marcu se je pri Gumbkih veliko dogajalo. Urili so prste, telovadili, opravljali »hišna opravila« in vsakodnevno hodili na obhod Artič.. hehe, malo za hec, malo za res

Več

POMLADNI RINGARAJČKI

Pust širokih ust je pregnal zimo in priklical prve znanilce pomladi. Res da ni imel veliko dela, saj nam letošnja zima ni prinesla kaj dosti snega, so se pa Ringarajčki zato vseeno zelo razveselili toplih žarkov sonca...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani