Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

 

Če se samo sprehodimo po dnevih v okviru tedna otroka: zraven poglavitne dejavnosti – IGRE, smo izvedli glasbeno igrico "zabavna košara" in ponovili vljudnostne besede, se pogovarjali, kdaj smo srečni, zadovoljni, veseli, se počutimo dobro, prijetno (lepe besede sežejo do srca), dobili knjižni nahrbtnik z RINGARAJČKOM BRALČKOM, vrnila se je naša maskota muca Copatarica, pričeli z označevanjem kotičkov, vse to pa pozorno spremljajo zdravniki in zdravnice,  ki preverjajo srčni utrip in zdravje Sončkov.

 

 

Zelo radi poslušamo zgodbe iz knjige Veliki nemarni škornji, ki jo je napisala Aleksandra Pinterič. Spoznali smo že kar nekaj užitnih in neužitnih gobic, zato smo jih tudi ustvarili iz slanega testa, risali s flomastrom in barvali z vodenimi barvicami ter iskali v gozdu.

 

 

 

Tile nemarni škornji nam ne dajo miru, zato se je v naših glavicah porodila ideja, da bi jih lahko ustavila sovica na veji. Tako smo vrtali in zabijali »žeblje« (vejice) v drevo, sestavili sovico iz gozdnega materiala, nato pa nas je v igralnici obiskala še pravcata, živa sova. »HU-HU, HU-HU«

 

 

 

V petkovem jutru pa so nas prijetno presenetile vzgojiteljice Nataša, Tanja in Katja, ki so odigrale lutkovno predstavo »Poln lonec medu«. Pozorno smo jih spremljali, z njimi prepevali in jih opazovali, nato pa smo se še sami preizkusili v nastopanju z lutkami.

 

V gozdu nas je pričakala botra Jesen z dvema košarama, napolnjenima s pridelki z njive in vrtov ter plodovi in listi gozdnih dreves. Ker smo pridno uganili vse: cvetlice, buče, fižol, lešniki, orehi, krompir, koruza, paradižnik, kostanj, želod, žir, »helikopterčki«, storži s smrek in bora, praprot… smo dobili zlate želode. Botra Jesen poskrbi za ozimnico tako, da gozdnim živalim prinese oreščke, sladke hruške in jabolka. Potem veselo rajajo; ko zapiha vetrič, pa listje z dreves ponese visoko v zrak. To smo preizkusili tudi sami in zelo uživali. Botra Jesen se je poslovila do prihodnjega leta, saj nas kmalu obišče njena sestra babica Zima.

 

 

Rajanja v naši skupini ni nikoli dovolj, saj zelo radi pojemo in plešemo, včasih za jutranjo razgibavanje, včasih smo pač dobre volje, obiskal nas je celo harmonikar Anton (beri: vzgojiteljica Ana). Spoznali smo ustno harmoniko in pravo harmoniko z mehom.  Plesali smo valček in polko. Ker pa Anton ni znal zaigrati naše pesmice o veselih gobah, je obljubil, da bo med jesenskimi počitnicami pridno vadil ter nas kmalu spet obiskal.

 

15. oktobra nam je zagodlo deževno vreme, zato smo svetovni dan hoje obeležili 22. oktobra. Naredili smo daljši pohod in končno prispeli do Smaragdnega gozda. Do tam smo našteli osem markacijskih znakov in dve jabolki, ki označujeta sadjarsko pot. Malo smo počivali in si ogledali ples listja v krošnjah dreves ter na smaragdnem oknu zapeli pesmico.

 

 

 

Oktober nas je resnično bogato obdaril z dejavnostmi in s svojimi škrlatnimi barvami, ki jih radi odkrivamo v gozdu.

 

Za SONČKE zapisala vzg. Suzana Bogovič

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

SONČKI ponovno vsi skupaj

Tako kot v gozdu se je tudi na naših domovih hitro razširilo obvestilo, da vrtec Ringaraja končno odpira svoja vrata. Juhej!!!!

Več

Februar pri Ringarajčkih

Po res (pre) dolgem premoru smo se končno lahko spet vrnili v vrtec. Komaj smo čakali, da lahko objamemo svoje prijatelje in vzgojiteljice.

Več

Juhuhu, Gumbki smo spet tu!

Vrata vrtca so se ponovno na široko odprla. Otroški smeh, veselje in razigranost so se je vrnili med nas.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani