Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

OB TEDNU OTROKA

Od 5. do 11. oktobra smo obeležili TEDEN OTROKA; njegova vsebina se je letos povezovala s Telefonom za otroke in mladostnike, ki praznuje 30 let, zato je bila tema tedna otroka tokrat slogan telefona TOM: ODGOVOR JE POGOVOR.

 

Tudi v našem vrtcu smo ga obeležili, predvsem z prihodom maskot po skupinah, s prihodom Palčka Bralčka, različnimi aktivnostmi v igralnicah, veliko smo se pogovarjali - kako se počutimo, kaj si želimo, kakšna pravila moramo upoštevati, se spomnili vljudnostnih izrazov,... Vsak dan pa smo se šli pogovarjati z našimi gozdnimi prijatelji, se povezali z gozdno energijo in uživali v naravi.

 

Otroke so razveselile z obiskom maskote, ki bojo potovale k družinam v skladu z NIJZ. Ponovno so se otrokom pridružile Kapljica, Žogica, Gumbek, medo Jaka, Muca Copatarica je otroke pričakala kar v gozdu in knjižni molj, palček Bralček.

 

 

 

 

Najmlajše Žogice so prebirale slikanice, se podali v svet bibarij, vzgojiteljici sta Gumbkom pripravili lutkovno igrico o Razbiti buči, slikali so s čopiči, se veliko pogovarjali, peli, plesali,... 

Ringarajčki so si izdelali verigo prijateljstva, se pogovarjali o čustvih, Sončki so zaplesali ob zabavni košari in si ogledali predstavitev nogometa od nogometnega kluba Petelinčki.

A veste kaj pa je največje veselje otrok ob deževnem dnevu?

Seveda! Skakanje po lužah...

 

  

 

 

 Najstarejši otroci iz skupine Kapljice, pa so obeležili svetovni dan živali (4. oktober) in tako v naravo spustili lesno sovo, katero so oskrbeli v zavetišču za prostoživeče živali v Muti na Koroškem. Sova bo zagotovo našla svoj drugi dom, otroci pa nepopisno zadovoljstvo.

 

 

Zapisala: vzg. Tanja Mežič

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

Več

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

Več

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani