Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

MESEC SEPTEMBER, KDAJ SI SE PRIBLIŽAL KONCU?

Prvi vrtčevski dnevi, po dolgih poletnih počitnicah, je minil nadvse igrivo...

Sončne dneve smo dodobra izkoristili, vendar nam tudi dež in hladno vreme ni bilo v napoto. 

Ker je naš vrtec Gozdni vrtec v Mreži gozdnih vrtcev, smo vsak dan zapustili "varno okolje" igralnice in se podali v naš gozd, Banov gozd.

 

Zavedamo se, kako pomembno je za razvoj naših otrok vsakodnevno preživljanje časa v naravi. Otroci smo, stari 1, 3, 5 let in rabimo gibanje in igro, v naravnih okoljih, kjer s prijatelji gradimo, čutimo, doživljamo in se z veseljem učimo.

 

 

 

 

Narava jim nudi vse možnosti za opazovanje, spoznavanje okolja z vsemi čutili ter prosto gibanje za razvijanje gibalnih spretnosti.

 

 

 

Plastični tobogan smo zamenjali za podrto drevo in kup zemlje, korenine za plezanje, športne rekvizite za hlode in veje, vodo v bazenčkih za blatne luže, gugalnice iz vej,... Tudi na samokolnice in žaganje drv nismo pozabili...

 

 

 

 

 

 

Naše bližnje naravno okolje je postal prostor, kjer lahko razvijamo identiteto, občutek za prostor ter obenem uživamo v njem in se seveda vanj vedno znova vračamo. Uporabljamo vse kotičke gozda, ga podrobno pregledamo, si naredimo kakšno ležišče, kotiček za branje, počitek,...

 

 

 

 

 

POSLANSTVO gozdne pedagogike je, da pot v gozd, do bližnjega potoka ali travnika postane in ostane del življenja naših otrok in tudi nas samih.

 

 

 

Gozdni pozdravček od gozdnega vrtca Ringaraja

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

Več

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

Več

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani