Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Ko raziskujemo gozdne poti, jih večkrat slišimo. Zadnjič smo imeli srečo in smo na poti do Smaragdnega gozda slišali Gozdarčke. Najbrž so pripravljali drva, ker jih je bilo okoli njihovega doma kar nekaj nametanih. Lepo smo jim jih zložili na kup, a ostali so še naprej skrivnostni. Kljub temu, da so nadvse navihani in nagajivi, se nas vseeno malo bojijo.

 

Zdaj močno upamo, da bomo to deželo našli, a da jo odkrijemo, se moramo potruditi. Šoja nam je namreč v pismu zaupala, da ve, kje se nahaja dežela Palčovija, a se nas njeni prebivalci še nekoliko bojijo, ker smo preglasni. Se bomo potrudili, ker jih res srčno želimo spoznati.

 

Pridno smo tudi prebirali njihovo zgodbo in ker je res zelo lepa in z zelo lepim sporočilom, smo se hitro dogovorili, da se bomo preizkusili v vlogah palčkov in škratkov in se z dramatizacijo zgodbe predstavili skupinam v vrtcu, pa tudi staršem.

Tako smo tudi naredili. Izdelali smo si kostume, sceno, izbrali vloge in glasbo in pridno vadili.

 

 

                   

 

 

Po odzivih sodeč, nam je naloga dobro uspela.

Uživali smo v različnih vlogah palčkov in škratkov, čarodeja Fičifiča in nagajive Lune.

 

Več pa povedo slike!

 

Za Balončke zapisala vzg. Ruth Gramec

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

Več

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

Več

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani