OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

RINGARAJČKI V ISKANJU PALČKOVE HIŠICE

Se še spomnite, kako je palček Pohajalček iskal hišico v igrani dramatizaciji ob prihodu dedka Mraza? Mi vsekakor se…

Palček Smuk, palček Pohajalček, palček Žiga, palčica Neli,… to so vsi pomagalčki dedka Mraza. Ta dobri mož nas še vedno spremlja. Laughing

»Ringa ringa raja, dedek Mraz prihaja,…« Da, res je. Zelo radi plešemo, se prelevimo v žabe, miške, medvede, zajčke, veveričke,… radi poslušamo pravljice, ki nas zazibajo v sladke sanje in naj vam povemo, predvsem pa radi govorimo saj se nam je zelo razvil govor. Bravo mi!

Tako so nam vzgojiteljice pripravljale glasbeno-gibalne dejavnosti, pripovedovale pravljico o palčkovi hišici, mi pa vse to z vso nemo in navdušenjem srkali.

 

Se poskusimo v dramatizaciji tudi najmlajši? Zakaj pa ne.

Tako je palček Pohajalček dobil prijatelja palčka Smuka in skupaj sta hodila po gozdu ter trkala na vrata brloga, velike rdeče jabolko, splezala sta na drevo, kjer sta v gnezdu čuvali svoja jajčka ptički sinički, se ustavila ob zeleni smreki, visokem drevesu, kjer sta prebivali veverički in nazadnje še pokukala v votlino k ježkom. Nikjer ni bilo prostora še za njiju.

 

 

 

 

 

Prijazne živali pa so ponudile pomoč in skupaj jim je uspelo najti veliko rdečo mušnico, kamor bosta lahko palčka smuknila in se skrila pred hudim mrazom in vetrom Petrom.

Dramatizacijo smo zaigrali vrtčevskim prijateljem in našim staršem. Rekli so, da smo pravi igralci in res, dobili smo bogato in prijetno novo izkušnjo.

 

Vaši RINGARAJČKI z vzgojiteljicami

 

Za Ringarajčke zapisala vzg. Tanja Mežič

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

PROJEKT: RINGARAJČEK BRALČEK

Tudi v šolskem letu 2019/2020 bomo izvajali Bralni projekt: RINGARAJČEK BRALČEK - razvijanje zgodnje pismenosti skozi igro

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani