OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

KAPLJICE V PRAZNIČNEM DECEMBRU

V prazničnem decembru so otroci vneto pričakovali dobre može. Ker so o njih pripovedovali in spraševali smo se o tem pogovarjali, prebrali zgodbico, za pomoč pa smo zaprosili tudi starše, ki so se z otroki pogovorili tudi o tem, kako je z njihovimi obiski pri njih doma. Vse te informacije so otroci v vrtcu med seboj primerjali in spraševali ali je res tako.

 

Škrat Vinko nas je presenetil s pismom, ki nam ga je napisal s čarobno nevidno pisavo, tokrat pa nam je v pismo vtaknil še knjigo in vse skupaj pustil na naši knjižni polici med tem, ko smo se mi po zajtrku urejali v kopalnici.

 

Obisk Steline mamice in sestrice Sofije je bila svojevrstna dogodivščina za vse nas, pa tudi za Sofijo, ki je navdušeno kobacala po vseh štirih križem po igralnici, kjer so se ji s posebno pozornostjo posvečali vsi tisti otroci iz skupine, ki imajo doma tudi tako majhne sestrice. 

 

 

Sicer pa so nam dopoldnevi tekli še v nabiranju materiala in okraševanju igralnice, garderobe in vhoda pred vrtcem, razveselili smo se skupne delavnice z mamicami, babicami in dedkom, igrali smo se v gozdu in ob potoku ter se z avtobusom odpeljali na ogled predstave v Brežice.

Vožnja z avtobusom je bila nekaj posebnega že sama po sebi, še posebej pa se nam je vtisnila v spomin zato, ker je naš avtobus vozil Matičev ati.

  

 

Zima nam še ni postregla s težko pričakovanim snegom, nas je pa razveselila z odkrivanjem ledu z vsemi čutili. Čeprav smo stari že od 3 – 5 let, ga je še vedno najbolj slastno preizkušati z usti.

 

Kapljice z vzgojiteljicama Martino in Ano

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani