OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

DECEMBRSKI UTRIP PRI RINGARAJČKIH

Ko je na naša vrata potrkal čarobni december, je čas začel še hitreje drveti…..saj je to mesec drobnih pozornosti, hvaležnosti in medsebojne topline.

Nekega jutra nas je v igralnici  presenetilo pismo palčka Smuka, ki nas je s svojim pisanjem razveseljeval vsak naslednji dan.  Ta je bil  namreč pomočnik našega dobrega moža izpod Triglava, ki nas je v tem mesecu tudi obiskal in nas obdaril. Seveda, se moramo otroci tako doma kot v vrtcu za darilo tudi potruditi. Čeprav smo še majhni, smo vsako jutro  že nestrpno čakali, kakšna je vsebina palčkovega pisma. Najprej smo si okrasili našo igralnico, predvsem pa smo občudovali naše viseče lučke, ki so nam pričarale čarobnost praznikov. Tako smo tudi slikali s čopiči, lepili, rezali in ob tem uživali in se igrali. Na ustvarjalno delavnico smo povabili naše babice, ki nas zelo rade obiščejo. Pod njihovimi spretnimi prsti so nastali škornji iz filca, ki bodo zagotovo krasili naše domove.

 

 

Vzgojiteljice so nas razveselile z lutkovno predstavo Izgubljena rokavička, podružili smo se tudi s skupino Sončki ob plesu s trakovi in jogo.

Ob prazničnih pesmih smo veselo in igrivo zaplesali, saj nas glasba napolnjuje z dobro energijo in veseljem.

 

 

Razvedrila pa nas je tudi sama Pika Nogavička, ki je pokukala k nam, nas popeljala v svet navihanih otrok in palčkov.

 

Vendar presenečenj še ni bilo konca. Ker si otroci želimo snega in zimskih radosti, je k nam priplesala tudi snežinka Potepinka in s seboj prinesla snežne kostume…..tako smo se za trenutek spremenili v snežinke in se ob glasbi vrtinčili sem ter tja.

 

Skozi naša vrata pa je tudi zadišalo….In veste po čem? Po ameriških palačinkah…..obiskala sta nas kuharja in nam pripravila krasno dopoldne polno dobrih vonjav in sitih želodčkov.

 

 

 

Nekega jutra pa se je naš palček Smuk žal moral posloviti. Napisal nam je še zadnje pismo, v njem pa se nam je zahvalil za prijetno družbo in prijaznost. Pomežiknil nam je v slovo in nam zaželel prijetne praznike, seveda pa nam je naročil, da ostanemo razigrani, vedoželjni, povezani med seboj in veselo sledimo novim dogodivščinam nasproti.

 

Leto se s svetlobno hitrostjo bliža h koncu, zato se zaustavite za hip in bodite v družbi tistih, ki jih imate radi. Saj veste, družinski prazniki so najlepši del naših spominov.

Tako pa se v tem letu tudi poslavljamo Ringarajčki in vam želimo veliko objemov, naj vam od veselja zažari obraz, naj se zaiskrijo vse zvezde na nebu po širnem svetu in naj vam prinese novo leto obilo toplih dejanj, iskrenih besed in medsebojnega spoštovanja.

 

... želijo Ringarajčki z vzgojiteljico Natašo, Tanjo in Špelo

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani