PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Ne le, da se je začela prebujati narava, s tem se je pričelo marsikatero opravilo, katerega moramo v začetku pomladi opraviti. Mi se nismo ravno lotili košnje po okolici vrtca. Smo pa opazovali, kako je narava pričela spreminjati svojo podobo. V naši igralnici smo se veliko pogovarjali o izbrani temi (tj. o vrtnarjenju) in ob tem tudi imeli dejavnosti, s katerimi smo utrjevali svoje znanje in pridobili nove izkušnje.

 

Posadili smo različna semena, katere smo s časoma, ko so ''pokukala'' iz zemlje presadili v večje plastične lončke. Vsak otrok je v svoj lonček tudi posadil fižol. Otroci svoj fižol vsakodnevno opazujejo in zanj skrbijo tako, da ga po potrebi zalivajo.  Svoja opažanja, kako njihov fižol raste, tudi beležimo oz. rišemo na opazovalni list. V igralnici smo pripravili eksperiment. Zastavili smo si vprašanje: ''Kaj fižol raste samo v zemlji?'' V lončke smo pripravili različne prsti, za katere smo menili, da bi seme fižola lahko uspel.

 

 

Odpravili smo se tudi na daljši sprehod po okolici vrtca. Na sprehodu nismo samo poslušali spomladansko prepevanje ptic, ampak smo bolj opazovali vrtove in gredice. Odpravili smo se tudi k naši šolski gredici. V zemljo v gredici smo posadili nekaj semen zelenjave. Nabrali pa smo ''motovilec'', katerega smo v solati še isti dan jedli pri kosilu.

 

 

V torek, 16. aprila 2019, smo k nam povabili naše mamice in babice in skupaj z njimi preživeli ustvarjalno dopoldne. Ustvarjali smo velikonočno okrasje. Te okraske smo odnesli domov z namenom, da popestrimo prostore naših domov za čas velikonočnih praznikov.

 

Na dan, 19. aprila 2019, smo ''preverjali'' naše znanje. Namreč, na ta dan so se otroci s pomočjo vzgojiteljic preizkusili v reševanju igrivih ''ciciveselošolskih'' nalog. Ciciveselošolski dan je po vsej Sloveniji potekal na isti dan. Otroci so prejeli list z vprašalniki, katerega so reševali približno 30 minut. Otroci so si lahko tudi eden drugemu pomagali. Po opravljenem testu so otroci prejeli ''Cici pohvale'' za sodelovanje.

 

 

Zapisala: vzgojiteljica Petra Trlep

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

BALONČKI NA PODELITVI OB ZAKLJUČKU EKO PROJEKTA

V mesecu februarju, ko smo Balončki raziskovali vesolje, smo v sklopu Eko projekta ustvarili tudi vesoljsko plovilo prihodnosti.. 

Več

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Več

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate?  Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani