OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate? Laughing Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Najprej smo s praktičnim poskusom prikazali, kako je pred milijoni let na Zemljo treščil asteroid in povzročil izumrtje dinozavrov. Nato smo izdelali rakete iz različnih materialov, ki so nas izstrelile v nebo. Spoznali smo planete, ugotovili, kako so oddaljeni od Sonca, kateri so Zemlji najbližji in zakaj ni strahu, da bi med seboj trčili. Zanimiv nam je bil tudi skafander in kaj vse mora vsebovati, da astronavta varuje izven vesoljskega plovila.

 

Otroci so radi razmišljali o tem, kam bi odpotovali,če bi imeli to možnost in kaj bi s seboj prinesli nazaj na Zemljo. Tudi v Banovi hosti smo sedli na raketo..

Z izdelavo vesoljske ladje in marsovčka iz odpadne embalaže sokov in mleka smo se udeležili natečaja Eko paket in sodelovali v Niveini dobrodelni akciji Podarimo modro srce.

  

 

Veliko smo urili naše prstke, se igrali igrice za razvijanje slušne pozornosti, prepevali in razgibavali naše glasilke,... mimo iger z avtomobili pa seveda ne gre, tako da smo si prehitevalne steze naredili kar v igralnici.

 

 

S svojim obiskom nas je razveselila vzgojiteljica Karmen, ki nam je predstavila poklic frizerke in deklicam spletla zanimive kitke. Fantje pa so v ogledalu občudovali svoje »irokeze«.

Pomladna vila pa nas je vabila v Banovo hosto, da pogledamo, če so se nemarni škornji vrnili in spet pustili svoje sledi in da le-to očistimo, če so žabe že pokukale iz mlake….in če so se drevesa že odela v zelene krošnje….

 

 

 

Pred vrati so prazniki, ki jih bomo preživeli eni na morju, drugi doma, v vrtec pa se bomo vrnili veseli, sproščeni in pripravljeni na nove podvige.

 

Balončki z vzgojiteljicama Sonjo in Tanjo

 

Zapisala: vzgojiteljica Sonja Cizel

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani