PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Sončni žarki so le s težavo prodirali skozi košate krošnje, medtem ko smo si mi pozorno ogledovali drevesa in upali, da uzremo smerokaz in se tako prepričamo, da smo na pravi poti. Najprej nam jo je prekrižala mreža GOZDNEGA PAJKA, ki jo je bilo potrebno prestopiti, ne da bi se je pri tem dotaknili, ker nas bi sicer menda močno peklo po telesu. Sledilo je iskanje treh različnih drevesnih listov, pa štetje rok in korakov, potrebnih za objem enega izmed dreves oziroma določitev razdalje med dvema drevesoma in sklenitev kroga okoli bukve… Kako prijetno je bilo prisluhniti gozdu! 

 

 

Ustvarili smo tudi odtise lubja in nazadnje še  GOZDNEGA MOŽA z bujnimi lasmi iz praproti. Bili smo prava delovna ekipa, v kateri je vladal ekipni duh in malce že tudi misel na tisto, kar nas je čakalo v nadaljevanju; malico iz nahrbtnikov.

 

Odkrili smo veliko skrivnosti Banove hoste, a ena zagotovo ostaja skrivnost; ni nam namreč uspelo najti mogočnega hrasta, pod katerim sta se nekaj dni pred našim pohodom skrivno sestala vzgojiteljica Tina in GOZDNI PALČEK, ki je menda kriv za tole našo gozdno pravljico. Pa naj tako tudi ostane …

 

Zapisala: vzg. Tina Kostanjšek

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

BALONČKI NA PODELITVI OB ZAKLJUČKU EKO PROJEKTA

V mesecu februarju, ko smo Balončki raziskovali vesolje, smo v sklopu Eko projekta ustvarili tudi vesoljsko plovilo prihodnosti.. 

Več

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Več

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate?  Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani