PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


ŽOGICE NA OBISKU ZAVETIŠČA ZA MALE ŽIVALI BREŽICE

Otroci iz skupine Žogice smo se v četrtek, 24.5.2015 na povabilo Izakove mamice podali na obisk Zavetišča za male živali v Brežicah. To je bil kar podvig, saj smo šli prvič na lokalni avtobus in to je bilo za nas kar doživetje.

Pa še težke nahrbtnike smo nosili, polne hrane za muce in kužke, katero smo podarili Zavetišču. Na poti do tja nas je spremljala Vitina in Hanina mamica, ki je dodatno skrbela za našo varnost. Malce smo se bali, da bi nam jo zagodlo vreme, a smo se kljub nabiranju temnih oblakov podali na pot. Kot pravi Angleži, smo vzeli s sabo dežnike, ti pa so kot se je kasneje izkazalo, po vsej verjetnosti, pregnali dež, saj nas je celo tu in tam pozdravilo sonce.

 

Pot do zavetišča se je kar vlekla, a smo jo zmogli. Vmes smo si še ogledali znamenitosti starega dela mesta Brežice. Pritegnila nas je predvsem stara Pošta, še celo bolj kot mogočni Grad.

 

Malce že utrujeni in žejni smo prispeli do zavetišča. Tu pa smo na vse takoj pozabili, saj nas je premagalo pričakovanje in otroška radovednost. Prijazna veterinarka nas je ljubeznivo sprejela in nam vse razložila, še prej pa je poskrbela za našo žejo. Popeljala nas je po prostorih, kjer imajo v boksih zapuščene muce in kužke. Opozorila nas je, naj jih ne božamo, ampak samo opazujemo. Bili so nekoliko glasni, lajali so na nas, a so se kmalu umirili.

 

Lahko smo se tudi poigrali s pasjimi mladički, katere nam je veterinarka prinesla na travo. Joj, kako lepe male puhaste  kepice so to. Kar jokali so za nami, ko smo se morali poslovit. Ogledali smo si tudi veterinarsko postajo in prisluhnili krajši razlagi, kako poskrbijo za bolne živali. Čisto potiho smo šli skozi prebujevalnico, kjer so počivale tri , še nekoliko omamljene muce, ki so prestale poseg čiščenja zobkov.

 

 

Za slovo smo dobili še medalje, katere nam je naredila Izakova mamica in nas povsem presenetila. Ponosno smo si jih nadeli okoli vratu, se poslikali in že smo morali nazaj. Pot smo si popestrili s krajšim postankom v mestnem parku z igrali. No, toliko energije smo še imeli, da smo se malce poigrali na plezalih , toboganih in gugalnicah. A ne predolgo, saj avtobus ima določen vozni red in morali smo se ga držati in se odpraviti  na avtobusno postajo, da ga ne zamudimo.

 

Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo se vrnili v vrtec. Ponosni, da smo uspeli, da smo nekaj lepega naredili za te uboge, zavržene in zapuščene živali……pa da nismo dežnikov pozabili na avtobusu, hehehe!

 

Zapisala: vzg. Ruth Gramec

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Teden otroka v našem vrtcu

Letošnji teden otroka je potekal od 1. do 7.10.2018. Osrednja tema je bila PROSTI ČAS, ki ga v današnjem času otrokom kar primanjkuje ob pestrem tempu vsakdanjika družine.

Več

BALONČKI in ŽOGICE na obisku na Policijski postaji Brežice

V sredini septembra smo se otroci iz skupine Balončki in Žogice odpravili na obisk na Policijsko postajo Brežice, da preverimo kaj vse delajo policistii in ali imajo pridržanega kakšnega tatu, hehe..

Več

PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani