PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo

  

KOLAJNE ZA BREŽIŠKE KARATEISTE

V nedeljo, 23. 4. 2017, je Akademija borilnih veščin Bohinj organizirala mednarodni turnir v katah in borbah KATANA CUP Bohinj 2017.

 

Na turnirju so se v 328 nastopih pomerili tekmovalci iz kar 33 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Slovaške. Brežiški karate klub je tokrat zastopala ekipa osmih karateistov, ki so domov prinesli kar 9 kolajn, in sicer 4 zlate, 2 srebrni in 3 bronaste. Zlato so si priborili Luka Cicvarić, Ela Petan in Nika Omerzo v kategoriji kate ter David Matija Lavrič v kategoriji borbe. Omenjeni tekmovalci so prikazali veliko tehnično in taktično pripravo. Za svoje nastope so poželi obilico aplavzov.

Množica medalj in odličnih uvrstitev je rezultat trdnega dela vseh nastopajočih Brežičanov, še posebej pa velja pohvaliti Elo Petan, ki je osvojila kolajni v obeh karate disciplinah in sicer v katah in športnih bojih.

 
Tekmovanje so kot po navadi začeli tekmovalci v katah. Z vso konkurenco je pometla Ela Petan, ki je v svojo že precej veliko zbirko kolajn dodala še eno zlato. 
 
Nika Omerzo je nastopila kar v dveh kategorijah kat. V kategoriji mladink je osvojila zlato, v kategoriji kadetinj pa bron. 
 
Sara Marija Lavrič je nastopila v kategoriji kat za malčice, kjer je premagovala vse nasprotnice na poti do finala, tam pa je morala priznati premoč nasprotnici in se zadovoljiti s srebrno kolajno.

V katagoriji kat za malčke z nižjimi pasovi je nastopil tudi Patrik Omerzo, ki si je skozi repasažne boje uspel priboriti svojo prvo bronasto medaljo z večjega tekmovanja.

Pri borbah je Ela Petan pokazala velik napredek v zadnjih tednih. Prišla je do končnega drugega mesta v kategoriji ml. kadetinj do 45kg. 

David Matija Lavrič se je tokrat povzpel na najvišjo stopničko.

Ana Sever je tokrat podlegla predstartni tremi in ostala brez vidnejše uvrstitve.

 

Tekmovalce sta v Bohinju vodila trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić, ki sta imela veliko podporo v vseh starših nastopajočih otrok, saj so skozi celodnevno naporno tekmovanje bodrili brežiške in tudi ostale nastopajoče, ter poskrbeli, da jim ni nič manjkalo. Poleg strokovnega tima v klubu in sponzorjev so ravno starši tisti, ki lahko z ustreznim sodelovanjem največ pripomorejo k uspehom svojih otrok.
 

 

Uspehi v šoli

Starejši dečki občinski prvaki v nogometu

Starejši dečki so postali občinski prvaki v nogometu in se uvrstili na področno prvenstvo, ki bo novembra.

Več

REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA IZ LOGIKE

Prispeli so rezultati državnega tekmovanja iz logike "Logična pošast".

Več

KAJ VEŠ O PROMETU 2017

V torek, 16. 5. 2017, je v Brežicah potekalo tekmovanje "Kaj veš o prometu".

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani